Jesus sade: Frid lämnar jag efter mig åt er. Min frid ger jag er. Joh 14:27

Min Frid >>Frälsning >>Jesus korsfästelse - Korsets kraft - februari 2007

Jesus korsfästelse - korsets kraft

Av Christer Åberg

Jesus korsfästelse på Golgata
Kraft från korset på Golgata
Foto: Rodolfo Belloli - Italien

 

 

1 Korintierbrevet 1:18
Ty detta budskap om korset är en dårskap för dem som blir förtappade, men för oss som blir frälsta är det en Guds kraft.

När Jesus dog på Golgata utgick det en oerhörd kraft från korset. Vi håller inte på med kraftlösa saker. Utan det är verkliga och starka saker det här med tron på Jesus. Det är kraft i det. Och vi har erfarenhet av det.

Jesus gav sitt liv för att världen skulle få liv

Det är mer än 2000 år sedan händelserna på Golgata utspelades och det är fortfarande aktuellt i dag. Det är fortfarande starkt och kraftfullt. Korsets kraft från Golgata har inte minskat. Det är attraktivt för människor som fortfarande dras till korset i dag.

Jesus dog kraftfullt. Han dog efter ett högt rop. Han dog inte i nederlag utan i fullständig seger. Det var ingen som kunde ta Jesus liv. Han gav det och han kunde också ta det tillbaka. Han gav det för att världen skulle få liv.

Det blev jordbävning. Många har dött både före och efter Jesus, men det har inte blivit några jordbävningar av det. Det var annorlunda med Jesus. Hela naturen var alltså påverkad! Vid syndafallet i Edens Lustgård blev naturen drabbad av en förbannelse. Det står i Romarbrevet att naturen själv längtar efter sin återlösning.

De döda uppväcktes

Klipporna sprack mitt itu. Gravarna öppnades och de döda som hade dött i tron på Gud uppväcktes. De blev åter igen levande. Efter när Jesus hade uppstått gick dessa människor in i Jerusalem och kunde ses av många. Hur många döda som uppväcktes vet jag inte, säkerligen var det flera stycken. Jesus död på Golgata kors ger liv för var en som tror.

Förlåten i templet revs mitt itu av Guds kraft vid Jesus dödsögonblick. Det började uppifrån och ända ned. Förlåten var ett väldigt stort draperi som skilde det allra heligaste från det heliga i templet. Det var 18 meter högt, nio meter brett och tjockt som en knytnäve. Jesus har öppnat en ny och levande väg till det allra heligaste – till himlen. Han är den enda vägen till Fadern.

I bland beskrivs korset som en symbol för nederlag, men det är en segersymbol. Det var på korset Jesus vann segrarnas segrar! När vi firar påsk så lyfter vi fram vad Jesus har gjort. Att han tog allas synder och sjukdomar på sig och bar det bort genom sin död på Golgata kors. På korset besegrade och avväpnade han djävulen och alla demoner.

Det behövs en oerhörd stark kraft för att utplåna synden. Den kraften finns endast i Jesu blod som göts på Golgata. Tänk dig: Det finns en kraft som kan utplåna synden!

Än i dag utgår det kraft från korset. Det finns kraft för frälsning, helande, befrielse, beskydd och bönesvar. Det finns kraft i blodet. Det finns kraft i Jesus. Det finns kraft i Ordet. - Det finns kraft från Golgata kors!

Livets träd

Christer Åberg är en predikant som reser runt i Sverige och andra länder med sång, musik och förkunnelse. Christers webbsajt http://www.apg.29.nu erbjuder en mängd olika funktioner till uppbyggelse och hjälp i det kristna livet.

Relaterade sidor

<< Tillbaka

© minfrid.se | Minfrid startsida | Om | Kontakt e-post